Räder design stories

Elk product vertelt zijn eigen verhaal. Al meer dan 50 jaar ontwerpt en produceert Räder (rader/raeder) haar collecties vanuit deze gedachte.

De details en kwaliteit maken elke keer weer het onderscheid en vertellen steeds een nieuw verhaal: Design stories.

 In Nederland ondertussen het meest bekend van het ongeglazuurde witte porselein. O.a. de lichthuisjes zijn verzamel objecten geworden en ieder seizoen komen er nieuwe uit.

Naast de mooie lichthuisjes hebben ze nog zoveel meer mooie en unieke items waaronder prachtige kaarsenstandaards, waxinelichtjes, sleutelhangers en prachtige Led lampje. 

Räder (rader/raeder)

Dit mooie Duitse merk staat bekend om de prachtige porseleinen producten waaronder de lichthuisjes. Alle producten worden met de hand vervaardigd, met name gemaakt in Azië maar ook voor een gedeelte in Duitsland zelf. 

Wat is porselein?

Porselein is een veredelde klei. Het bevat kwarts, veltspaat, kaolien. Nadat het in de juiste vorm gebracht is, wordt het gebakken bij temperaturen boven de 1200 graden. Je herkent porselein doordat het dunner is dan aardewerk. 

Hoe behandel je de Räder producten?

Je wilt de producten van Rader natuurlijk zolang mogelijk mooi houden. Aangezien het porselein vanzelfsprekend kwetsbaar is, raad ik dan ook aan de producten met zorg te behandelen. Stop de items niet in de vaatwasser maar maak ze met de hand schoon. 

Hoe gebruik je de lichthuisjes?

De Räder huisjes bevatten allemaal 2 onderdelen; het huisje met een onderzettertje. Op het onderzettertje plaats je een waxinelichtje, die steek je aan en vervolgens plaats je het Räder lichthuisje terug, op de onderzetter. Wil je het kaarsje uit doen? Je kunt het waxinelichtje uitblazen door één van de gaatjes van het huisje te blazen maar ik raad aan om het huisje (let op!) aan de onderkant even op te tillen, de bovenkant van het Räder huisje wordt namelijk heet en dan brand je gemakkelijk je vingers. Blaas je door een van de openingen in het huisje het kaarsje uit? Dan heb je kans dat je het kaarsvet tegen de binnenkant van het huisje blaast.
Verwijder eventuele kaarsvet resten wanneer het is afgekoeld met water en een doekje of krab het eraf met iets zachts zoals een plastic lepeltje of je nagels. 

Rader producten kopen?

De reden waarom ik een gedeelte van de Räder collectie heb toegevoegd aan Sterrenliefs is volgens mij wel duidelijk. Met deze bijzondere items is het heel mooi om een gedenkplekje te maken of om aan iemand als een geschenk te geven. Ben je net zo enthousiast geworden als ik? Rader producten koop je bij Sterrenliefs. Alle producten worden met liefde ingepakt en verzonden. Ben je hulp nodig? Neem dan contact op via info@sterrenliefs.nl of whatsapp naar +31651249533.