' Door te delen in verlies, wordt het verdriet niet minder maar wel draaglijker '

Urnen

Ben je op zoek naar een urn voor je stilgeboren baby, je overleden kind of een urn voor een dierbare is die je bent verloren? Lees dan verder.

Lees meer »

Rituelen die troost bieden

Wanneer iemand die je kent een dierbare heeft verloren, wil je zo graag iets betekenen. Je wilt iets doen maar er valt zo weinig te doen. Je wilt zo graag iets geven maar wat? Sterrenliefs heeft drie mooie rituelen in het assortiment die bijzonder mooi zijn om uit te voeren. Om als geschenk weg te geven of om het zelf te ervaren.

Lees meer »

Do's & Don'ts wanneer iemand overlijdt

Het is zo lastig wanneer iemand uit je omgeving een dierbare mist. Wat zeg je tegen iemand die zijn kind verloren heeft? Wat geef je wanneer er iemand overleden is? Of wat doe je? Het is heel normaal dat je graag iets wilt doen. Iets wilt betekenen voor iemand anders. Er is geen handleiding voor. Wel kan ik uit eigen ervaring mijn tips met je delen. Wat is wel en wat is niet gepast wanneer er iemand overlijdt?

Lees meer »

Feest gemis

Deze kerst was anders. Het was de vijfde kerst zonder Bo. De feestdagen kwamen steeds dichterbij en ik begon me steeds schuldiger te voelen dat ik nog geen boompje bij Bo zijn graf had neer gezet zoals ik de jaren daarvoor wel deed. Tot op de dag van vandaag staat die er nog steeds niet. 

Lees meer »

Klaar om op reis te gaan

Jeetje... We zijn dik vierenhalf jaar verder dat Bo is overleden. De tijd haalt mij soms echt in en ik begon me steeds schuldiger te voelen dat ik m'n eigen ontworpen Vriendenboekje van een Sterrenkindje, nog nooit had ingevuld laat staan afgemaakt. Maar eindelijk is het zo ver.. Het boekje ligt bij m'n ouders.. Klaar om op reis te gaan.

Lees meer »

De taal van sterrenouders

Ik had werkelijk nog nooit gehoord van het woord sterrenkind. Laat staan dat ik wist wat een sterrenouder of een regenboogbaby was. Nadat wij onze zoon verloren kwamen we in een wereld die voor ons compleet onbekend was. Maar die wereld bleek groter te zijn dan wij wisten. En daarnaast zijn er ook diverse dagen / weken waarmee aandacht wordt gevraagd voor babyverlies.

Lees meer »

The Heart Ritual

The heart ritual stond eigenlijk al heel lang op mijn eigen verlanglijstje. Maar op de één of andere manier ben ik goed in uitstellen. Afgelopen week had ik een fotoshoot gepland staan met Janine van Just Smile Fotografie en wilde heel graag The Heart Ritual vast leggen. Dus werd het tijd om het zelf uit te proberen.

Lees meer »

Bo zijn 4de jaardag

Deze blog is geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Ik deel graag mijn tips met jullie om het zo een beetje makkelijker te maken voor de buitenwereld. Want wat zeg je op de verjaardag van een overleden kind? Wat geef je iemand wiens kind is overleden? Ik deel graag wat tips met jullie.

Lees meer »

Moederdag zonder kind

Wellicht deed deze dag je niet zoveel. Maar wanneer je je kind moet missen is een dag zoals moederdag ineens een hele confronterende dag. Je komt er niet onderuit.. Op televisie, op de radio, in de winkels.. Het liefst ontwijk je het, vooral als jezelf met lege handen staat. Dan doet een dag als deze, extra pijn.

Lees meer »

Wat geef je ouders die hun kind verloren zijn?

Deze vraag krijg ik regelmatig. En toch blijf ik het een lastige vraag vinden om antwoord op te geven. Ondanks dat ik het zelf heb mee gemaakt. Daarom deel ik in deze blog graag mijn ervaring en hoop ik dat ik jou kan helpen wat je ouders kan geven wanneer ze een kind verloren zijn.

Lees meer »

Deel 1: Roze muisjes na verlies

Op 16 september is onze lieve zoon Mick geboren. Ons tweede regenboogkindje zoals ze dat zo mooi noemen, een kindje dat geboren wordt na verlies. Joy, onze dochter is onze eerste regenboogbaby en ik zal in deze en de volgende blog dan ook vertellen over beide zwangerschappen.

Lees meer »