The Heart Ritual

Gepubliceerd op 22 juli 2023 om 15:38

The heart ritual stond eigenlijk al heel lang op mijn eigen verlanglijstje. Maar op de één of andere manier ben ik goed in uitstellen. Afgelopen week had ik een fotoshoot gepland staan met Janine van Just Smile Fotografie en wilde heel graag The Heart Ritual vast leggen. Dus werd het tijd om het zelf uit te proberen.

 

Wat is The Heart Ritual?


De naam zegt het al een beetje. The Heart Ritual is een hart ritueel. Kort samengevat draagt The Heart Ritual bij aan het helen van jouw gebroken hart.

Je slaat het hart stuk, verzamelt de scherven bij elkaar en schrijft iets aan de binnenkant van de scherven. 
Als laatste ga je de scherven aan elkaar lijmen met goudlijm om zo het gebroken hart te helen. 

Kortom is The Heart Ritual een bijzonder mooi ritueel om uit te voeren wanneer je iemand verloren bent. Vooral omdat niemand eigenlijk kan zien wat jij aan de binnenkant geschreven hebt. Dit maakt het extra persoonlijk.

The Heart Ritual wordt geleverd in een mooi stevig doosje, omwikkeld door een katoenen doek met gebruiksaanwijzing. Het voelt bijna als een cadeautje om het uit te pakken. In deze blog deel ik mijn ervaring en tips die je kunt toe passen wanneer je ook The Heart Ritual wilt gaan gebruiken.

 

Gebruiksaanwijzing The Heart Ritual


Stap 1: Open het doosje. 
Maak de knoop los van het doek dat om het doosje bevestigd zit. Het informatie en tevens instructieboekje komt tevoorschijn. Open het doosje en hier zie je het hart in liggen. Deze is nog heel.

Stap 2: Maak het hart kapot. Wikkel het hart in de katoenen doek en sla voorzichtig stuk op de grond. Ik zeg voorzichtig want als je het te hard doet, krijg je heel veel kleine stukjes die je niet meer kunt gebruiken. Je kunt het hart ook kapot maken door er bijvoorbeeld met een steen op te slaan.

Stap 3: Verzamel de scherven. Zoek ze bij elkaar en kijk van tevoren welke stukken je wel / niet kunt gebruiken. Het kan zijn dat sommige stukjes te klein zijn waar je niets mee kunt. Ik vond handig voordat ik op de scherven ging schrijven, om te kijken hoe het hart in elkaar paste. 

* tekst gaat verder onder de foto's.


Stap 4: Beschrijf de scherven
. Zorg ervoor dat je een mooie fineliner hebt om op de scherven te schrijven. Wellicht vind je het fijn om van tevoren te bedenken wat je op de scherven wilt zetten. Maar niets is fout, maak het helemaal je eigen. Je kunt er zelfs iets op tekenen of een vingerdruk op zetten, maak er iets moois van.


Stap 5: Lijm het hart. Nu je klaar bent met het grootste gedeelte van The Heart Ritual, is het tijd om je gebroken hart symbolisch te gaan lijmen. In het doosje zit een tube goudlijm. Mijn tip: schroef de bovenkant van het potje eraf (ik kreeg de lijm er namelijk moeilijk uit aangezien het wat dikker is), pak een schoteltje of een ander klein kommetje en doe daar het lijm in.

Pak een kleine spatel of gebruik de achterkant van een lepel om het hart te lijmen. Je brengt de lijm aan op de randen van de scherven. Vind je het mooi dat je een wat dikkere lijn ziet? Breng dan wat meer lijm aan.

LET OP: het kan even duren voordat de lijm gedroogd is, ik zat dus al met mijn vingers in de natte lijm zonder dat ik het doorhad en heb daardoor wat vlekken gekregen. 

Stap 6: Wanneer The Heart Ritual voltooid is, is het tijd om het hart een mooi plekje te geven. Mijn tip: bewaar het onder een mooie glazen stolp. 


* tekst gaat verder onder de foto's.

Mijn ervaring

Om eerlijk te zijn vond ik het een heel bijzonder mooi ritueel om uit te voeren. Ik was vanaf dag één eigenlijk al verkocht toen ik van dit mooie concept hoorde. Dit was dan ook de reden dat ik niet heb getwijfeld om The Heart Ritual in te kopen en toe te voegen aan het assortiment van Sterrenliefs.

 

Ik was alleen toen ik The Heart Ritual uit ging voeren, sloeg het hart stuk in de garage en ging aan de slag. Ik moest echt even nadenken wat ik eigenlijk op wilde schrijven maar toen ik eenmaal begon kwam ik scherven tekort. Toen ik de scherven zag liggen was ik bang dat ik niet meer kon vinden hoe het hart nou weer in elkaar zou passen. Maar doordat mijn stukken niet heel klein waren, ging het vrij vlot.

Wel heb ik besloten niet alle scherven te gebruiken zodat je nog even in het hart kunt kijken. Je kunt niet alles lezen maar wel een gedeelte en dat maakt het nog weer extra bijzonder.

Het lijmen is weer een apart deel opzich. Ik zat al snel met mijn vingers in het stuk wat ik net aan elkaar gelijmd had en dus had ik twee vlekken op het hart zitten. Daar kon ik heel erg van balen maar ik legde het naast me neer en heb besloten dat ik er een uniek hart van ging maken.


Eentje die bij mij past, gebroken, gelijmd. Mijn leven heeft weer een gouden randje gekregen maar toch blijft er altijd een stukje van mijn hart missen..


The Heart Ritual kopen?

The Heart Ritual is verkrijgbaar bij Sterrenliefs. Wil je meer weten of kan ik je ergens bij helpen? Neem dan contact met mij op. Hopelijk mag je net zo'n bijzonder moment ervaren met het ritueel als dat ik heb gehad.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.