Bo zijn 4de jaardag

Gepubliceerd op 26 mei 2023 om 18:16

Deze blog is geschreven vanuit mijn eigen ervaring. Ik deel graag mijn tips met jullie om het zo een beetje makkelijker te maken voor de buitenwereld. Want wat zeg je op de verjaardag van een overleden kind? Wat geef je iemand wiens kind is overleden? Ik deel graag wat tips met jullie.

Jaardag sterrenkindje

Vorige week vierden wij de vierde verjaardag van Bo*. Vieren? Ja dat klopt. Inmiddels is het voor ons 'normaal' geworden om hier een liefdevolle dag van te maken. Wij kunnen het niet over ons hart verkrijgen om hier niks aan te doen. Bo is geboren op die dag, hij heeft zelfs geleefd. Verjaren dat doet hij niet want ouder dan 10 dagen zal hij nooit worden. Vandaar dat het ook de jaardag van een sterrenkindje wordt genoemd in plaats van verjaardag.

We lieten een prachtig bloemstukje maken, deze brachten we naar zijn graf. En daar mochten mijn eigen ballonnen natuurlijk niet ontbreken. We staken kaarsjes aan en maakten er een mooi moment van.

 

 

 

 


Wij vieren deze liefdevolle dag met iedereen die het met ons wil delen. Standaard laten wij onze familie weten, dat we taart halen en als ze zin en tijd hebben, dat ze langs mogen komen. Ditzelfde geldt voor onze vrienden. Wij willen niemand er toe verplichten de jaardag van ons sterrenkind te vieren. Maar we vinden het wel belangrijk dat iedereen er toch minstens één dag in het jaar heel even bij stil staat, dat wij nog een kindje hebben. En dat er op zijn verjaardag ook even aan hem gedacht mag worden.

 

 

Cadeautjes voor Bo en de kinderen


En gelukkig denken er nog heel veel mensen aan hem. Wij kregen deze dag lieve kaartjes, zelfs van mensen waarvan we het niet hadden verwacht. En dat is zo fijn! Zo zie je maar weer wat je met een klein gebaar kunt bereiken. Daarnaast kregen we bloemen, een mooie plant & een paar hele bijzondere cadeautjes.
Waaronder een Sterrenkijker. Dat wanneer Joy of Mick naar Bo gaat vragen, wij samen met hun door de sterrenkijker kunnen kijken om Bo te zoeken. Dit vonden we zo origineel en kan ik je ook echt aanraden als je op zoek bent naar een cadeau voor een sterrenkindje. We kregen 2 doosjes voor de kinderen met Glow in the Dark sterretjes. Elk jaar op Bo zijn verjaardag, kunnen we een sterretje op het plafond plakken. We kunnen dus beginnen met 4 mooie sterretjes. Ook zo'n origineel en lief idee. We kregen daarnaast nog een heel mooi zoutlampje om een waxinelichtje in te doen. En mooie bloemen & een plant.

 

Mijn tip is laat in ieder geval weten dat je aan de ouders denkt op de jaardag van hun Sterrenkindje. En wat voor invulling jij hieraan geeft, is aan jou. Een kaart, een ballon, een sterrenkijker, of iets anders. Het is allemaal prima! Heb jij nog andere mooie en originele tips? Laat het gerust weten in de opmerkingen hieronder.


Liefs Riëlle

Reactie plaatsen

Reacties

Carola Douma
een jaar geleden

Zo mooi en fijn dat de lieve mensen om jullie heen elk jaar aan Bo en jullie denken. Ik heb zelf de ervaring dat het eerste jaar mensen erbij stil staan. Daarna niet meer. Wij als gezin wel. Wij maken er een mooie bo-dag van en gaan uit eten. Als ik eerlijk ben, ben ik jaloers op de mensen die jullie om jullie heen hebben.

Rika
een jaar geleden

Vandaag even naar mijn moeder haar graf geweest,daarna loop ik altijd een rondje over het kerkhof,en sta ik altijd stil bij diegene die ik ken ,zo ook even bij Bo 😘😘😘