Rituelen die troost bieden

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 21:08

De briefkaars

Wanneer iemand die je kent een dierbare heeft verloren, wil je zo graag iets betekenen. Je wilt iets doen maar er valt zo weinig te doen. Je wilt zo graag iets geven maar wat? Sterrenliefs heeft drie mooie rituelen in het assortiment die bijzonder mooi zijn om uit te voeren. Om als geschenk weg te geven of om het zelf te ervaren.

 

De drie rituelen die te koop zijn bij Sterrenliefs zijn dan ook direct drie van de meest verkochte items: De Briefkaars, The Heart Ritual en de Wensbootjes van Jurianne Matter. Lees verder om meer te weten over deze mooie rituelen en hoe ik het heb ervaren om de rituelen uit te voeren.

Ik weet niet eens meer waar maar ik kwam dit ritueel tegen en dacht; dat past perfect bij Sterrenliefs. Een relatief goedkoop maar ontzettend bijzonder ritueel. De briefkaars zit in een kraft kleurige envelop. Wanneer je deze open maakt haal je een velletje, gemaakt van was, tevoorschijn waar een kaarsje aan zit. Ook wordt er een klein krijtje bijgeleverd. Met dit krijtje kun je dus een wens of een kleine boodschap op het velletje schrijven. Maar je kunt er ook een kindje bijvoorbeeld iets op laten tekenen. Als je dat gedaan hebt, rol je de briefkaars op. Met de tekst naar buiten, of naar binnen, wat jezelf mooi vindt. Plaats de briefkaars in een kaarsenstandaard en steek het aan.

The Heart Ritual

Een gebroken hart zal nooit weer helemaal heel worden. En dat is precies wat je met dit ritueel gaat ervaren. The Heart Ritual wordt geleverd in een doosje, omwikkeld in een katoenen doek. Hier stop je het hart in, je slaat het stuk en verzamelt de scherven. Schrijf iets op de scherven, maak een tekening of doe iets waarbij jij je goed voelt en lijm het hart met goudlijm. The Heart Ritual, ook wel bekend als de kintsugi methode. Een Japanse traditie waarbij scherven van aardewerk, gelijmd worden met goud. 

Zoals je ziet op de afbeelding hieronder zie je dat het hart dat ik zelf gemaakt heb, ook niet meer helemaal heel is. Maar dat symboliseert precies mijn leven. Er zal altijd een gat in mijn hart blijven na het overlijden van mijn zoon Bo. Mijn hart zal nooit helemaal helen. Het is wel weer gelijmd maar er blijft altijd een stukje ontbreken.

Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan de blog: The Heart Ritual.

Wensbootjes

De wensbootjes van Jurianne Matter voelden voor mij als een kleine knipoog. Bo noemden wij ons bootje en toen hij is overleden zeiden wij; Ons Bootje is gaan varen.. Je begrijpt vast dat ik het niet kon laten om deze mooie wensbootjes aan de webshop toe te voegen. 

De bootjes moet je zelf in elkaar vouwen. Wanneer je de instructies volgt die op het bijgeleverde papiertje staan, is het heel simpel. Je schrijft iets op de zijkant van het bootje en vouwt het vervolgens op tot het een echt kajuitje wordt. Dan plaats je het 'bovenstuk' erop, zet er een waxinelichtje in en klaar. 

Laat het bootje op een mooie plek varen, het is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Wil je volledig milieubewust dit ritueel uitvoeren? Plaats dan of geen waxinelichtje of een lichtje gemaakt van bijvoorbeeld materialen die afbreekbaar zijn. 

Rituelen kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag één van deze mooie rituelen uitproberen? Dat kan! The Heart Ritual, de Briefkaars en de Wensbootjes van Jurianne matter koop je bij Sterrenliefs. Wil je advies bij het maken van een keuze? Ik help je graag. Neem contact op via info@sterrenliefs.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia Maria Albertus Andrea Strasek
2 maanden geleden

The Heart Ritueel ?Graag een heart bestellen,hoelang duurt het voordat hij /zij aankomt !