Urnen

Gepubliceerd op 6 maart 2024 om 13:29

Ben je op zoek naar een urn voor je stilgeboren baby, je overleden kind of een urn voor een dierbare is die je bent verloren? Lees dan verder.

Wat doen met as van een overledene?

 

Als je baby of kindje is overleden of misschien wel een dierbare dan heb je de keuze om hem of haar te laten begraven of te cremeren. Wanneer je ervoor kiest om te cremeren dan blijft er as over. Je krijgt de as een aantal weken later mee in een asbus. Je kan ervoor kiezen om het as uit te strooien, om het in een urn te stoppen. Maar je kunt ook met het as van je kindje of dierbare een assierraad laten maken of wellicht een tatoeage zetten.

Hoeveel as blijft er over?

 

Het as wat overblijft na de crematie van een volwassen persoon is tussen de 3 en 3.5 liter. Bij een kind is dit gemiddeld 2 liter. Bij een baby (stilgeborene) tot 500 gram (afhankelijk van het aantal weken). Na de crematie wordt het as 30 dagen bewaard in een asbus door het crematorium.

 

 

Hoe kun je as bewaren?

Nadat je kindje of dierbare is gecremeerd blijft het as een maand lang ter beschikking tot het crematorium. Dit moet omdat dit wettelijk is vastgelegd. De reden hiervan is dat het as beschikbaar moet zijn voor justitieel onderzoek maar ook zodat de nabestaanden de tijd hebben om te beslissen wat ze met het as willen doen. 
Kies je ervoor om het as mee te nemen naar huis dan kun je een mooie urn uitzoeken.

 

Kinderurnen

Het is bijzonder verdrietig wanneer je afscheid moet nemen van je baby of kind. Het kan fijn zijn om het as van je kindje in huis te hebben nadat hij of zij gecremeerd is. Zodat het een mooi plekje in huis krijgt. Daar waar hij of zij eigenlijk hoort te zijn. Ik ben op zoek geweest naar kinderurnen om aan te kunnen bieden in de webshop en ik heb ze gevonden. Er zijn mini urnen verkrijgbaar maar ook in iets groter en medium formaat die je weer kunt combineren met een bijpassend vaasje in dezelfde kleur. 

 

Mini urnen

De mini urnen zijn gemaakt door Hella Duijs in samenwerking met Roosmarijn Knijnenburg. Ze hebben een klein formaat om zo een symbolische, kleine hoeveelheid as van je baby, kindje of dierbare in te bewaren. De mini urnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn gemaakt om in de gedenkplekjes van Roosmarijn Knijnenburg te bewaren. Met het gedenkplekje kun je tegelijkertijd een kaarsje branden, een foto of mooie kaart in plaatsen. En zo creëer jij je eigen plekje voor hem of haar die je zo moet missen. Hieronder zie je een paar voorbeelden. (tekst gaat verder onder de producten).

Urn met bijpassend vaasje

Hella Duijs heeft samen met haar compagnon Elke (naast de mini urnen) een collectie urnen gemaakt onder de naam Studio Sterrenstoff. Zoek het formaat urn uit dat bij je past en kies er een bijpassend vaasje in dezelfde kleur bij. Plaats bloemetjes in het vaasje en zoek een mooie plek uit voor de set. 

Kinderurnen of volwassen urnen kopen?

Ben jij op zoek naar een urn dat bij jouw baby, kindje of dierbare past? Dan ben je bij Sterrenliefs aan het juiste adres. Het aanbod is niet oneindig wat het kiezen wat makkelijker maakt. Zachte kleuren en met de gedachte dat je met je urn een uniek gedenkplekje kan maken.  Ik hoop dat één van deze mooie urnen een klein lichtpuntje mag zijn in een verdrietige tijd. Mini urnen, gedenkplekjes, mooie kaarten en meer koop je bij Sterrenliefs. Wil je graag persoonlijk advies? Dan kun je mij altijd bereiken via de mail: info@sterrenliefs.nl. Ik help je graag verder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.