Home » Het boekje

 

Een rosé kleurige en glanzende ringband, een rosé kleurig elastiek, een hele zachte kaft van soft touch laminaat en een paar glanzende rosé kleurige sterretjes op de kaft.

Deze details doen het hem en maken voor mij het boekje compleet. Het formaat is handig om mee te nemen. Zo kun je het boekje altijd bij je hebben en aan iemand geven wanneer je maar wilt. Een soort ‘doe-boek’ wilde ik er van maken. Dat wanneer het door iedereen is ingevuld, het boek een keer zo dik is geworden. Er is ruimte om foto’s te plakken maar er kunnen ook tekeningen worden gemaakt door kinderen bijvoorbeeld. Op deze manier kun jij als naaste, in dit boek ook je gevoelens kwijt.

Lees, schrijf, ervaar en inspireer.. Maar bovenal, maak er iets moois van.

Klik op de foto's voor een grotere weergave

 

'Dit is het vriendenboekje van' 
Twinkle twinkle little star. Dit is voor jou lieve ...

Met alle liefde kun je hier de naam en wat andere gegevens van hem of haar invullen. Wie zijn de ouders, heeft hij of zij ook broertjes en zusjes? Hoe zwaar was het kindje bij de geboorte en had het misschien veel of weinig haartjes bij de geboorte. Allemaal gegevens die je graag tot in detail wilt opschrijven omdat je wilt dat er niets aan informatie verloren gaat.
Op de linker bladzijde is er ruimte om één of meerdere foto's te plakken.

 

 

'Mooi mam, wat stond ik jou goed' 
Zwanger zijn is en blijft toch iets ontzettend bijzonders. Als je voor het eerst zwanger bent en er nog totaal onbevangen in staat, is dit vast één van de mooiste belevenissen uit je leven. Want laten we eerlijk zijn, hoe speciaal is het dat er een mini mensje in je groeit?! En hoe mooi is het dan om dit vast te leggen. Wellicht zijn er foto's gemaakt tijdens de zwangerschap. Dan is er alle ruimte om deze foto's in het boekje te plakken. En hoe was de zwangerschapsaankondiging? Heb je dit misschien op een bijzondere manier naar buiten gebracht en hoe waren de reacties? Alles over de zwangerschap kan hier opgeschreven worden.

 


 

'Afscheid nemen bestaat niet'
De dag dat ik een sterrenkindje werd.. De zwartste bladzijde uit het leven van een ouder die zijn of haar kind verliest. Op deze pagina's kun je er alles over opschrijven. Maar er is eigenlijk geen pen die ooit nog dit gevoel beschrijven kan. Zijn er nog hand- of voetafdrukjes gemaakt? Dan is daar ook ruimte voor om deze op te plakken.
Hoe was het afscheid, was het groots, was het kleinschalig en intiem? En welke liedjes werden er gedraaid tijdens de uitvaart of in de tijd na het overlijden.

 

 

'Papa worden was voor hem ....
En mama wat is jouw mooiste herinnering aan mij?'
Werd je voor de eerste keer papa of mama? Of waren er al broertjes en of zusjes? Speciale invulpagina's voor de ouders. Waar halen jullie de meeste kracht uit? En wil je misschien nog iets kwijt aan iedereen die dit leest? Wellicht wil je de mensen aan wie je het boekje gaat geven om in te vullen, bedanken.. Gewoon omdat ze er alleen al waren voor jullie.

 

'Wie ben jij' ?
Als jij dit boekje in handen hebt, ben jij heel speciaal voor de ouders van het sterrenkindje. Als 'vriendje' mag jij natuurlijk in dit boek schrijven. Want hoe was het eigenlijk voor jou? Heb jij het kindje mogen ontmoeten? En hoe was dan deze ontmoeting. Hoe hou jij hem of haar in je herinnering en heel belangrijk: wat wens jij papa en mama toe... Twee pagina's in het boekje zijn voor jou, één om vragen te beantwoorden en een blanco pagina waarop jij alles mag doen wat je wilt. Een foto plakken, een gedicht of misschien wel wat mooie woorden om op te schrijven, een kindje kan er natuurlijk ook een mooie tekening maken. Achterin het boek bevinden zich nog twee pagina's met gouden sterren stickertjes. Je bent natuurlijk vrij om deze te gebruiken. Er zitten maar liefst zestig 'Wie ben jij' pagina's in het boek. Wellicht zijn dit er teveel voor jou.. Dan heb ik als tip dat je naar wens een aantal 'Wie ben jij' pagina's eruit kan halen. Dan blijven de blanco pagina's over om foto's te plakken of iets te schrijven.

 

Laatste stuks 1e druk

Het vriendenboekje

€ 29,95 € 27,50
Laatste stuks 1e druk
Laatste stuks 1e druk

Het vriendenboekje

€ 29,95 € 27,50

Het vriendenboek voor een sterrenkindje is een invulboek voor een kindje dat niet meer in ons midden is. Er is ruimte voor de ouder(s) om iets te vertellen over de zwangerschap, de bevalling maar ook over het overlijden en het afscheid. Daarnaast kunnen er foto’s en andere herinneringen gedeeld worden.

Maar ook naasten van de ouders en het kindje, kunnen hun ervaring en gevoelens hierin kwijt.

Op deze manier kan het boekje niet alleen heel waardevol zijn voor de ouders, maar ook voor de mensen om hen heen.

Want juist door te delen in verlies, wordt het verdriet niet minder, maar wel draaglijker.

Zou jij het vriendenboekje voor een sterrenkindje graag willen aanschaffen?

Dat mag natuurlijk. Ten eerste hoop ik oprecht dat je hem niet nodig bent. Maar als dit wel het geval is, dan weet ik zeker dat je straks iets waardevols in handen hebt.

Dit is geen standaard herinneringsboek, maar een boek vol liefde. En hoe mooi is het dat het sterrenkindje op deze manier, toch nog even bij iedereen thuis mag komen?

Ik hoop dat jij mag ervaren, met hoeveel liefde het boek gemaakt is en dat ik op deze manier een klein lichtpuntje kan zijn voor diegenen die het zo nodig zijn.

Een hele lieve groet, Riëlle


Reactie plaatsen

Reacties

Iris
6 maanden geleden

Ik was zo op zoek naar iets om onze dochter levend te houden. Een fotoalbum is er nog niet van gekomen, lukt nog niet, maar ben zo blij dat we met het vullen van haar vriendenboekje wel haar herinnering levend mogen houden.

Rating: 4.1176470588235 sterren
17 stemmen